Evident LogoOlympus Logo
Krátké zprávy
29 srpen, 2022

Společnost Olympus oznamuje převod dceřiné společnosti Evident na společnost Bain Capital ~Společnost Evident urychlí svůj růst a inovace~

Tokio, 29. srpna 2022 – Společnosti Olympus Corporation („Olympus“) a EVIDENT Co., Ltd. („Evident“), stoprocentně vlastněná dceřiná firma společnosti Olympus, dnes oznámily, že společnost Olympus uzavřela se společností Bain Capital Private Equity, LP („Bain Capital“) finální dohodu o převodu společnosti Evident. Na základě této dohody budou dne 4. ledna 2023 převedeny všechny akcie společnosti Evident na společnost Bain Capital, s výhradou schválení regulačními orgány a splnění závěrečných podmínek.

Aby společnost Olympus dosáhla udržitelného růstu, jako globální společnost v oblasti zdravotnických technologií, snaží se posílit své podnikání v oblasti lékařství alokací zdrojů do oblasti zdravotnictví se zaměřením na endoskopická řešení a terapeutická řešení. Divize Scientific Solutions společnosti Olympus byla v dubnu 2022 převedena na společnost Evident. Toto rozhodnutí bylo učiněno s cílem urychlit růst, zlepšit ziskovost a přispět ke zvýšení hodnoty společnosti Olympus jako celku zavedením s takového systému řízení, který odpovídá charakteristikám jednotlivých činností v oblasti lékařských a vědeckých řešení.

Společnost Evident, divize Olympus Scientific Solutions, podniká v oblasti přírodních věd a průmyslu. Tyto oblasti se opírají o hluboce zakořeněnou a silnou poptávku na světovém trhu. Mikroskopy používané v oblasti přírodních věd podporují širokou škálu oblastí akademického a klinického výzkumu, diagnostické služby v patologii a v poslední době také rostoucí poptávku po výzkumu léků a léčbě neplodnosti. Průmyslová řešení společnosti Evident sahají do širokého výběru oblastí od mikroskopů používaných v expandujícím odvětví polovodičů a na trzích elektronických součástek až po průmyslové videoskopy a fibroskopické přístroje, zařízení pro nedestruktivní testování a rentgenové fluorescenční analyzátory používané v průmyslových aplikacích. Tato široká škála aplikací zahrnuje automobilový průmysl, letectví, kovovýrobu, energetiku, drahé kovy a řadu dalších výrobních a kontrolních trhů.

Vzhledem k tomuto příznivému tržnímu prostředí dospěla společnost Olympus k závěru, že by bylo v jejím nejlepším zájmu převést všechny akcie společnosti Evident na společnost Bain Capital, aby mohla společnost Evident rozvíjet své podnikání pomocí agilnějšího a pružnějšího rozhodování na základě potřeb trhu, což by vedlo k dalšímu růstu a také k vývoji inovativnějších řešení pro její zákazníky.

„Společnost Bain Capital dobře chápe hodnotu podnikání a růstový potenciál společnosti Evident. Důležité je, že vysoce oceňují firemní kulturu společnosti Evident, která je pro společnost Olympus cenným přínosem při naplňování různorodých potřeb zákazníků prostřednictvím globální spolupráce a aktivní komercializace špičkových technologií,“ prohlásil Yasuo Takeuchi, prezident a generální ředitel společnosti Olympus Corporation. „Jsou schopni poskytnout společnosti Evident podnikatelské prostředí, které nejlépe odpovídá jejím obchodním charakteristikám a které může trvale maximalizovat hodnotu společnosti. Jsem přesvědčen, že Bain Capital je pro společnost Evident tím nejlepším partnerem,“ dodal Takeuchi.

Yoshitake Saito, prezident a zástupce ředitele společnosti Evident, se vyjádřil k zaměření nové společnosti: „Společnost Evident bude i nadále pod hlavičkou Bain Capital poskytovat svým zákazníkům širokou škálu inovativních produktů a služeb po celém světě. Na základě našich dlouhodobých zkušeností budeme rozšiřovat naše digitální technologie, včetně cloudových řešení, abychom zlepšili zkušenosti zákazníků a zlepšili celkové pracovní postupy v několika oblastech výzkumu a kontroly. Díky větší autonomii řízení budeme podporovat agilní a otevřené inovace, což zvýší rychlost vývoje produktů pro řešení problémů našich zákazníků.“

společnosti Evident:

• Název společnosti: Evident Corporation
  • Registrace společnosti: Tatsuno-machi, Kamiina-gun, Nagano, Japonsko
  • Sídlo společnosti: Shinjuku, Tokio, Japonsko
  • Prezident a zastupující ředitel: Yoshitake Saito
  • Oblasti podnikání: Vývoj, výroba, prodej a poskytování řešení pro biologické mikroskopy, průmyslové mikroskopy, průmyslové videoskopy a fibroskopy, zařízení pro nedestruktivní testování a rentgenové analyzátory.
  • Kapitál: 24 miliard jenů (k 30. červnu 2022)
  • Počet zaměstnanců (celosvětově): Přibližně 4 000

Společnost Olympus bude nadále podporovat společnost Evident při převodu podniku. Společnost Olympus v budoucnu cílit na oblast medicíny a bude se snažit, aby byl život lidí zdravější, bezpečnější a spokojenější. Společnost Evident, vedená vědeckým duchem a zaměřená na inovace, bude i nadále poskytovat a rozšiřovat své služby a řešení pracovních postupů v oblasti přírodních věd a průmyslu.

Podrobnosti o převodu akcií uvedené dceřiné společnosti naleznete ve firemních informacích společnosti Olympus na adrese https://www.olympus-global.com/news/ir/2022/.

<< Back to News

29 srpen 2022
Not available in your country.
Sorry, this page is not available in your country
Let us know what you're looking for by filling out the form below.

Social News

Sorry, this page is not available in your country